Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

GRAFFITI FONTS (?)

Το graffiti συνηθίζει να αλλοιώνει τέτοιους κανόνες χρησιμοποιόντας γράμματα με μεγαλύερη ένταση, αιχμηρότερες γεωμετρίες και μια υπόνοια κίνησης και όγκου. Προφανώς κάτι τέτοιο περιέχει αυτοσχεδιασμό και αυθορμητισμό, συνεπώς δεν μπορει κανείς να προβλέψει όλους τους (απειρους) συνδυασμούς γραμμάτων και να παράγει εκ των προτέρων ένα αρμονικό σύνολο.



Για να ισορροπησει λοιπον μια συνθεση χρησιμοποιουνται δυο τεχνικες.
1. Η τεχνικη του περιγραμματος (outline) που εκτος απο αλλες ιδιοτητες της (καταρχην οτι ξεχωρισε την τεχνη του graffiti απο το συνθημα στον τοιχο) θετει τα ορια της συνθεσης και αρα συμμετεχει και στη συνολικη οπτικη ισορροπια της.



2. Η τεχνικη του wildstyle. Με αυτο τον τροπο τα κενα που υποχρεωτικα θα αφηνε μια graffiti γραμματοσειρα συμπληρωνονται απο την αλληλοεπικαλυψη μεταξυ των γραμματων και αρα κατα μια εννοια εκπληρωνουν την προυποθεση που θετουν οι γραφιστες για συνολικη ισορροπια των 'ογκων' (γραμματων).



παρατηρούμε πως στα σημεία αλληλοεπικάλυψης τα περιγράμματα δεν διατηρουνται ακεραια αλλα ούτε και χάνονται.Μια απότομη αλλαγή του πάχους του outline είναι αρκετη για να υποδείξει το κρυμμένο τμήμα του γράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: